Лесни бананови мъфини

Лесни бананови мъфини

Тези бананови мъфини от овесено брашно никога няма да Ви омръзнат. Изцяло без глутен и без млечни продукти, тази вкусна закуска е лесна за приготвяне и предлага различен и здравословен заместител на класическите мъфини. Подходящи са както за възрастни, така и за деца, като допълват идеално ежедневното хранене – заредени са с омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Изключително сладки на вкус. Опитвайки ги, никога не бихте предположили, че едно такова вкусно изкушение може да се окаже толкова питателна закуска.  Добавете мъфините към сутрешното си меню и стартирайте деня заредени с всичко, което Ви е необходимо. Вижте лесните инструкции за приготвянето им по-долу.

Безглутенови и безмлечни бананови мъфини

Вид: закуска

Порция: около 18бр

Време за приготвяне: 10мин

Време за готвене: 30мин

Общо време: 40мин

Съставки:

2бр банан

2бр яйца

1/4 чаена чаша кленов сироп

2 чаени лъжички ванилия

1 чаена чаша неподсладено бадемово мляко

3/4 чаена чаша кисело мляко от кокос

3 чаени чаши безглутенови овесени ядки

1 чаена лъжица семена от чия

2 чаени лъжички сода бикарбонат

2 чаени лъжици канела

1/2-3/4 чаена чаша чипс от веган черен шоколад

Инструкции за приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°C

2. В голяма купа намачкайте бананите с вилица (препоръчваме Ви да са добре узрели)

3. Добавете двете яйца, кленовия сироп, бадемовото мляко, кокосово кисело мляко и ванилията. Бъркайте, докато получите еднородна смес.

4. Добавете овесените ядки, семената от чиа, содата и канелата.

5. Накрая добавете шоколадовия чипс

6. Пригответе си 18 формички за мъфини и ги наредете в тава за печене (или подходяща за мъфини тавичка)

7. Напълнете формичките почти до ръба

8. Печете в загрятата на 180°C фурна

9. Оставете да изстинат

10. След като изстинат можете да си похапнете, а каквото остане да го съхранявате в хладилник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × four =